DIP z pečeného česneku
Seznam surovin
- česnek 1 kus
- olej olivový 3 lžíce
- smetana zakysaná 250 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
- rajčata sušená 1 lžíce (na drobno nasekaná)
- sýr Parmezán 1 lžíce (podle chuti)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
1 palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.
Promíchejte pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané petržele, 2 lžícemi olivového oleje a lžíci nadrobno nasekaných sušených rajčat. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Použijte k servírování s krekry TUC.
Načítám komentáře...