Dokonalá česneková pomazánka
Seznam surovin
- ořechy kešu 100 gramů
- česnek 3 stroužky
- mléko 4 lžíce (rýžové nebo oesné)
- kmín 1 lžička (mletý)
- majoránka 1 lžíce (sušená)
- sůl 1 lžička
- med 1/2 lžičky (nebo xylitol)
- šťáva citronová (podle chuti)
Postup přípravy
Kešu ořechy rozmixujte ve výkonném mixéru nebo mlýnku na prášek. Přidejte prolisovaný česnek, rostlinné mléko, kmín, majoránku, sůl a xylitol nebo med a znovu promixujte nebo důkladně promíchejte. Nakonec pomazánku dolaďte citronovou šťávou. Pomazánku používejte podobně jako česnekové máslo na chlebíčky, jednohubky nebo jako náplň do cherry rajčátek – fantazii se meze nekladou!
Poznámka k receptu
Tuto veganskou pomazánku jsem náhodně vymyslela na silvestra z ingrediencí, které jsem zrovna měla po ruce. Občas se zkrátka povede souhra chutí, na níž nechcete už nic vylepšovat. Jsem zvědavá, jestli vám také zachutná!
Načítám komentáře...