Domácí paštika
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejte sádlo. Nasypejte do něj slaninu a cibuli nakrájené na malé kostičky a zvolna opékejte, dokud cibule nezačne zlátnout. Pak vmíchejte bůček nakrájený na kostky a opékejte ještě 2–3 minuty. Přidejte maso nakrájené na kostky, nechejte ho zatáhnout a přisypejte paštikové koření, pepř a sůl. Duste ve vlastní šťávě 30 minut.
Poté maso odstavte a nechejte zchladnout.
Mezitím nakrájejte rohlíky na kostičky a zalijte je smetanou.
V mlýnku na maso umelte dušené maso a játra. K umleté směsi přidejte rozmočené rohlíky a žloutky a vše dobře promíchejte.
Zapékací formu vyložte plátem alobalu a rozložte na něj tenké plátky slaniny (pár kousků nechejte stranou). Formu naplňte směsí. Povrch pokryjte zbylými plátky slaniny, zakryjte alobalem a dobře utěsněte. Pak formu vložte do pekáče, který zalijte horkou vodou tak, aby dosahovala do třetiny zapékací formy. Pekáč s formou vložte do trouby předehřáté na 85–90 °C a nechejte ho v ní 1–1,5 hodiny.
Pak formu vyjměte a dejte zchladnout.
Hotovou paštiku podávejte s nakládanou zeleninou a houbami nebo s ovocem, ořechy, brusinkami a pečivem
Načítám komentáře...