Drožďová pomazánka
Seznam surovin
- droždí 1 kostka (čerstvé)
- vejce 6 kusů
- cibule 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a jarní cibulku na kolečka.
Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dosklovata. Přidáme rozdrobené droždí a při střední teplotě je rozehřejeme a mícháme, dokud nezhoustne.
Jakmile začne droždí tmavnout, přidáme kolečka cibulky, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se vejce nesrazí.
Poznámka k receptu
Pomazánku můžete podávat teplou i studenou a ozdobit ji dle chuti čerstvými bylinkami a zeleninou.
Načítám komentáře...