Hummus I
Seznam surovin
- cizrna 2 hrnky
- sezamová pasta Tahini 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- kmín římský 1 lžička
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Cizrnu přes noc namočte, pak ji uvařte v téže vodě doměkka. Sceďte, ale ponechte si asi šálek vody, v níž se cizrna vařila.
2. Česnek rozmačkejte, římský kmín rozdrťte v hmoždíři. Cizrnu, tahini a česnek dejte do foodprocessoru nebo výkonného mixéru. Postupně přidávejte vodu z cizrny a olivový olej a umixujte obsah na hustou kaši. V konečné fázi přidejte podle chuti římský kmín, citronovou šťávu, sůl a ještě promixujte. Podávejte s arabským chlebem a olivovým olejem.
Poznámka k receptu
- Geniální jídlo blízkovýchodní kuchyně si zamiloval celý svět. Cizrnu uvařte předem, nechte v lednici a máte rychlou večeři. Sezamovou pastu Tahini seženete v obchodech s exotickými potravinami, ale i ve větších supermarketech.
- Nutné počítat s namáčením přes noc.
Načítám komentáře...