Jarní pomazánka z medvědího česneku
Seznam surovin
- sýr tvrdý 200 gramů (na strouhání, ementálského typu)
- smetana na šlehání 20 mililitrů
- medvědí česnek 4 listy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Česnekové listy nakrájíme nadrobno. Přísady smícháme se smetanou a podle chuti osolíme a velmi jemně opepříme.
Dáme uležet do ledničky minimálně na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc, aby se chuť dobře rozvinula
Poznámka k receptu
Smetana s vysokým obsahem tuku dodá pomazánce jemnost a zároveň napomáhá tomu, aby se aroma dobře rozvinulo. V případě použití nízkotučných surovin je výsledná chuť ostřejší a výrazná.
Načítám komentáře...