Jednohubky s vanilkovým krémem s chilli
Seznam surovin
- vanilkový lusk 1 kus
- sýr krémový 150 gramů (Lučina, nebo Ricotta)
- víno bílé 5 lžic
- sůl
- koření chilli (mleté)
- bageta 1 kus (světlá, posypaná sezamovými semínky)
- kaviár tmavý 1 balení (nepravý)
- paprika červená (na ozdobení)
- salát kadeřavý (např. frisée, na ozdobení)
Postup přípravy
Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem z něj vyškrábeme semínka. Smícháme je v misce s lučinou (nebo Ricottou) a postupně přimícháme tolik bílého vína, abychom získali hladký krém, který není ani příliš hustý, ani příliš řídký. Hotový krém dochutíme solí a chilli.
Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Bagetu nakrájíme na kolečka, nastříkáme na ně připravený krém a doplníme ho kávovou lžičkou kaviáru.
Nakonec jednohubky ozdobíme proužky červené papriky a lístky čerstvého salátu.
Načítám komentáře...