Jemná sýrová pomazánka s vlašským ořechem
Seznam surovin
- sýr tavený 150 gramů (smetanový)
- máslo 50 gramů
- hořčice 20 gramů
- mrkev 10 gramů (vařená)
- pažitka 10 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- ořechy vlašské 50 gramů
- sýr polotvrdý 100 gramů (Eidam - je určený jako sýrový podstavec - sokl)
Postup přípravy
Rozšleháme si máslo s hořčicí, přidáme tavený sýr, mrkev na julienne a nakrájíme pažitku. Ochutíme solí a pepřem.
Pomocí pytlíku naneseme na sýrový sokl a zdobíme vlašským ořechem.
Poznámka k receptu
Příprava "na julienne" je z francouzské kuchyně. Jedná se o nakrájení, nebo nařezání jemných proužků z mrkve, celeru, bílé ředkve apod.
Načítám komentáře...