Kapří majonéza
Seznam surovin
- kapr 150 gramů (podkůvka či filet, uvařená)
- majonéza 120 gramů (kořeněná)
- celer 80 gramů (nastrouhaný)
- ocet 1 lžíce (nebo citronu)
- sůl
- majonéza 350 gramů
- ocet 2 lžíce (nebo citronové šťávy)
- hořčice plnotučná 1 lžička
- cukr moučkový 1 lžička
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- worcesterská omáčka 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. Maso z uvařeného kapra zbavte kostí a kůže a rozmělněte ho na menší kousky.
2. Vložte je do misky, pokapejte octem či citronem a nechte asi půl hodiny stát. Pak přidejte celer a dobře promíchejte.
3. Nakonec vmíchejte ochucenou majonézu smíchanou z uvedených surovin a podle chuti lehce přisolte.
Poznámka k receptu
Kapří majonézu použijte při přípravě obložených chlebíčků, plněných vajec nebo jako studený předkrm či malé jídlo po večeři.
Načítám komentáře...