Králičí paštika
Seznam surovin
- králičí maso 2 kusy (2-3 stehna)
- mrkev 2 kusy
- celer 1/2 kusu
- petržel kořenová 1 kus
- cibule 1 kus
- slanina anglická 150 gramů
- špek 100 gramů
- vejce 2 kusy
- vývar 200 mililitrů (masový)
- badyán (mletý)
- pepř bílý
- nové koření (mleté)
- sůl
- granátové jablko 1/2 kusu (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Králičí maso omyjte a povařte v 1,5 litru osolené vody spolu s očišťěnou kořenovou zeleninou doměkka, až bude maso samo odpadávat od kostí.
2. Maso nechte vychladnout a pak ho oberte.
3. Cibuli očistěte a s půlkou slaniny a špeku a veškerým masem umelte na masovém strojku.
4. Zbylou slaninu a špek nakrájejte na drobné kostičky a vmíchejte je do umletého masa. Přidejte vejce, badyán, pepř a nové koření (podle chuti) a přilijte vývar. Vše dobře promíchejte.
5. Formu na crème brûlée vymastěte, naplňte králičí směsí a přikryjte. Vložte ji do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě vařte asi 80 minut. 6. Hotovou paštiku nechte vychladnout do druhého dne. Ozdobte ji zrníčky granátového jablka a servírujte s čerstvými houstičkami.
Poznámka k receptu
- Bude-li třeba maso lépe spojit, přidejte do něj ještě před pečením trošku strouhanky.
- Počítejte s dalšími 15 minutami na chladnutí.
Načítám komentáře...