Králičí paštika

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Králičí maso omyjte a povařte v 1,5 litru osolené vody spolu s očišťěnou kořenovou zeleninou doměkka, až bude maso samo odpadávat od kostí.

2. Maso nechte vychladnout a pak ho oberte.

3. Cibuli očistěte a s půlkou slaniny a špeku a veškerým masem umelte na masovém strojku.

4. Zbylou slaninu a špek nakrájejte na drobné kostičky a vmíchejte je do umletého masa. Přidejte vejce, badyán, pepř a nové koření (podle chuti) a přilijte vývar. Vše dobře promíchejte.

5. Formu na crème brûlée vymastěte, naplňte králičí směsí a přikryjte. Vložte ji do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě vařte asi 80 minut. 6. Hotovou paštiku nechte vychladnout do druhého dne. Ozdobte ji zrníčky granátového jablka a servírujte s čerstvými houstičkami.

Poznámka k receptu

  • Bude-li třeba maso lépe spojit, přidejte do něj ještě před pečením trošku strouhanky.
  • Počítejte s dalšími 15 minutami na chladnutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...