Králičí paštika s ciderem a jablky
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- játra 500 gramů (králičí)
- koření provensálské 1 lžička
- cider 100 mililitrů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- máslo 100 gramů (změklé)
- želatina 1 plátek
- jablka 1/2 kusu
- voda 100 mililitrů
Postup přípravy
Na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli a česnek, pak přidejte očištěná králičí játra a zprudka je orestujte. Osolte, opepřete a vsypte 1 lžičku provensálského koření. Přilijte cider, nechte ho odpařit a stáhněte pánev z plotny. Nechte směs trochu zchladnout, přilijte smetanu ke šlehání, přidejte změklé máslo a rozmixujte dohladka. Přelijte do sklenic. Nechte nabobtnat plátek želatiny a nakrájejte na drobné kostičky ½ jablka. Přiveďte k varu vodu, stáhněte ji z plotny, nechte maličko zchladnout a vmíchejte želatinu a jablka. Přelijte přes paštiku a nechte zchladnout.
Načítám komentáře...