Krémový cibulkový dip
Seznam surovin
- cibule 1 kus (nasekaná najemno)
- olej olivový 1 lžíce
- cibulka jarní 3 kusy (+ na ozdobu)
- sůl 1 lžička
- pepř 1/2 lžičky
- paprička chilli červená 1/2 kusu (dle chuti)
- česnek 1 stroužek
- smetana zakysaná 180 gramů
- majonéza 180 gramů
- sýr tvarohový 1/2 kelímku (Cottage)
Postup přípravy
1. Na pánvičce osmahněte na oleji nasekanou cibuli a nechte zesklovatět. Poté snižte teplotu, zakryjte a za občasného míchání restujete dozlatova. Přidejte jarní cibulku, sůl, pepř, chilli papričky a míchejte asi 2 minuty.
2. Přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Poté stáhněte ze sporáku a nechte vystydnout.
3. Mezitím v menší misce vymíchejte zakysanou smetanu, majonézu a cottage-cheese (smetanový sýr). Vmíchejte cibulovou směs a dozdobte pokrájenou jarní cibulkou. Nechte uležet v lednici alespoň hodinu.
Poznámka k receptu
Do dipu si namáčejte pokrájenou zeleninu na tyčinky – např. papriky, řapíkatý celer, okurky, mrkev.
Načítám komentáře...