Krůtí paštika s mandlemi a brusinkami
Seznam surovin
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- játra 500 gramů (krůtí)
- víno portské 100 mililitrů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- máslo 100 gramů (změklé)
- mandlové plátky 1 hrst
- brusinky 1 hrst (mražené)
- želatina 1 plátek
Postup přípravy
Cibuli a stroužky česneku nasekejte nadrobno, očistěte krůtí játra. V pánvi rozpalte lžící másla a orestujte cibuli a česnek, pak přidejte játra a nechte je zatáhnout. Osolte, opepřete a podlijte portským vínem. Nechte odpařit a stáhněte z plotny. Až směs trochu zchladne, přilijte smetanu, změklé máslo a rozmixujte dohladka. Pak vmíchejte hrst mandlových plátků a rozdělte paštiku do sklenic. Ve studené vodě nechte nabobtnat 1 plátek želatiny a do pánve vsypte 1 hrst mražených brusinek. Podlijte je vodou a přiveďte k varu. Vařte pár minut, aby brusinky změkly, pak je stáhněte z plotny a vmíchejte želatinu. Směsí přelijte paštiku a nechte ji ztuhnout.
Načítám komentáře...