Lahodná jarní ředkvičková pomazánka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Několik nejkrásnějších ředkviček si ponech stranou na myšky. Zbylé ředkvičky omyj, odřízni z nich kořínek i nať a nastrouhej je nahrubo, stejně tak i bloček ementálu.

2 Do mísy vyklop tvaroh, smíchej ho s nastrouhanými ředkvičkami a sýrem, pečlivě promíchej a přidej cukr i sůl podle chuti.

3 MYŠKY: Celé ředkvičky opatrně omyj, nať odkroj a celý kořínek ponech jako ocásek. Jednu ředkvičku nakrájej na tenká kolečka. Do ředkvičky – myšky – udělej nožem dva malé zářezy, do kterých vlož kolečka jako ouška.

4 Špičkou malých nůžek vydloubni malé dírky jako očka a zamázni je máslem či taveným sýrem. Také v místě, kde měla ředkvička nať, udělej malý důlek, zatlač do něj kousíček másla a přimáčkni delší stonky pažitky jako vousky. Pomazánku namaž na chléb a na každý posaď myšku, pod kterou polož trojúhelníček ementálu.

Poznámka k receptu

Vyzkoušej i jiné druhy ředkviček a udělej myšky různých barev.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...