Lahodná jarní ředkvičková pomazánka
Seznam surovin
- ředkvičky 3 svazky
- sýr Ementál 200 gramů (v celku)
- tvaroh 500 gramů (polotučný)
- cukr krystal 1 lžička
- sýr Ementál 50 gramů (na plátky)
- chlebánek 4 kusy
- máslo (tavený sýr a podobně)
- pažitka (na dotvoření myšek)
- sůl
Postup přípravy
1 Několik nejkrásnějších ředkviček si ponech stranou na myšky. Zbylé ředkvičky omyj, odřízni z nich kořínek i nať a nastrouhej je nahrubo, stejně tak i bloček ementálu.
2 Do mísy vyklop tvaroh, smíchej ho s nastrouhanými ředkvičkami a sýrem, pečlivě promíchej a přidej cukr i sůl podle chuti.
3 MYŠKY: Celé ředkvičky opatrně omyj, nať odkroj a celý kořínek ponech jako ocásek. Jednu ředkvičku nakrájej na tenká kolečka. Do ředkvičky – myšky – udělej nožem dva malé zářezy, do kterých vlož kolečka jako ouška.
4 Špičkou malých nůžek vydloubni malé dírky jako očka a zamázni je máslem či taveným sýrem. Také v místě, kde měla ředkvička nať, udělej malý důlek, zatlač do něj kousíček másla a přimáčkni delší stonky pažitky jako vousky. Pomazánku namaž na chléb a na každý posaď myšku, pod kterou polož trojúhelníček ementálu.
Poznámka k receptu
Vyzkoušej i jiné druhy ředkviček a udělej myšky různých barev.
Načítám komentáře...