Lilková pomazánka
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 1 kus (středně velká)
- česnek 2 stroužky
- lilek 2 kusy (středně velký)
- rajčata 2 kusy (oloupaná)
- pažitka
- petrželka velkolistá
- paprika kapie 1/2 kusu
- bageta (celozrnná k podávání)
- petrželka velkolistá
- sůl
Postup přípravy
Na pánvi zahřejte olej na střední teplotu a nechte v něm zpěnit na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, lilky a spařená a oloupaná rajčata, obojí nakrájené na malé kostičky.
Směs osolte a na mírném ohni restujte za občasného promíchání asi 15 minut.
Vypněte oheň a do orestované zeleniny přimíchejte nahrubo nasekanou pažitku a na malé kostičky pokrájenou kapii.
Pomazánkou potírejte nasucho opečené plátky bagety a pak je ještě posypte na jemno nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...