Lilková pomazánka s ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kůži lilku na několika místech propíchneme vidličkou, zastříkneme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 45 - 60 minut nebo dokud není dužina zcela měkká. Upečený lilek necháme mírně zchladnout, potom jej nařízneme po celé délce a lžící vydlabeme dužinu, kterou v cedníku zbavíme přebytečné tekutiny.

Ořechy v kuchyňském robotu rozemeleme najemno. Postupně k nim přidáváme všechny další ingredience: Flora s máslem, lilek, strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a koření.

Ochutnáme a případně ještě ochutíme jemně solí a pepřem. Podle chuti přidáme pár kapek citronové šťávy.

Pro zjemnění a odlehčení pomazánky můžeme za stálého běhu kuchyňského robotu přidat pár kapek olivového oleje.

Pomazánku přendáme do misky a po krajích jemně posypeme mletou sladkou paprikou. Nakonec už jen dozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Pomazánka se bude skvěle snoubit s pečivem typu pita.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...