Paštika
Seznam surovin
- játra 800 gramů (kachní)
- smetana 300 mililitrů
- vejce 3 kusy
- mléko sušené 200 gramů
- koňak (40%) 1 (panák)
- máslo (na zalití)
- tymián 4 snítky
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Dvakrát semletá játra propasírujte, abyste odstranili případné blanky. Pak je vyšlehejte spolu s vejci, přidejte smetanu, sušené mléko a koňak. Ochuťte, vlijte do sklenic a vařte ve vodní lázni při 80 °C
přibližně hodinu a půl.
2. Po vychladnutí poklaďte bylinkou a povrch paštiky zalijte máslem.
Poznámka k receptu
Až tuto báječnou paštiku předložíte návštěvě, neodcházejte od stolu, aby na vás aspoň kousek zbyl!
Načítám komentáře...