Pâté de campagne

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plec i játra nakrájejte na větší kostky, cibuli i česnek nahrubo. Ve větší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a zprudka na něm opečte maso i zeleninu. Jakmile máte hotovo, celý obsah pánve umelte na mlýnku na maso. Pokud to uděláte jednou, bude paštika rustikální, pokud ji mlýnkem projedete dvakrát, struktura bude jemnější.

2. Do mísy k umleté směsi přidejte ostatní suroviny a ručně nebo pomocí robotu ji důkladně promíchejte. Nakonec směsí naplňte sklenice a pořádně paštiku upěchujte, aby ve sklenicích nezůstaly vzduchové bubliny. Sklenice vložte do pekáče, asi do poloviny výšky zalijte horkou vodou a pečte v troubě předehřáté na 120 °C asi 60 minut. Hotovou paštiku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a potom uložte do lednice.

Poznámka k receptu

  • K výrobě paštiky obvykle potřebujete pořádně prorostlé maso nebo spoustu másla. Tahle, téměř dietní verze si s klasikou v ničem nezadá, a ještě se perfektně roztírá. Děkujeme Tomášovi za skvělý tip.
  • Ingredience na 4 sklenice o objemu 250 ml.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...