Pâté de campagne
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (plec)
- játra 50 gramů (vepřová)
- cibule 1 kus (větší)
- česnek 3 stroužky
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- pepř černý 2 lžičky
- koření 1 lžička (paštikové)
- mouka 1 lžíce
- brandy 1 lžíce
- smetana 2 lžíce
- sůl 1 lžička
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
1. Plec i játra nakrájejte na větší kostky, cibuli i česnek nahrubo. Ve větší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a zprudka na něm opečte maso i zeleninu. Jakmile máte hotovo, celý obsah pánve umelte na mlýnku na maso. Pokud to uděláte jednou, bude paštika rustikální, pokud ji mlýnkem projedete dvakrát, struktura bude jemnější.
2. Do mísy k umleté směsi přidejte ostatní suroviny a ručně nebo pomocí robotu ji důkladně promíchejte. Nakonec směsí naplňte sklenice a pořádně paštiku upěchujte, aby ve sklenicích nezůstaly vzduchové bubliny. Sklenice vložte do pekáče, asi do poloviny výšky zalijte horkou vodou a pečte v troubě předehřáté na 120 °C asi 60 minut. Hotovou paštiku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a potom uložte do lednice.
Poznámka k receptu
- K výrobě paštiky obvykle potřebujete pořádně prorostlé maso nebo spoustu másla. Tahle, téměř dietní verze si s klasikou v ničem nezadá, a ještě se perfektně roztírá. Děkujeme Tomášovi za skvělý tip.
- Ingredience na 4 sklenice o objemu 250 ml.
Načítám komentáře...