Pomazánka z černé ředkve a jarní cibulky
Seznam surovin
- ředkev červená 2 kusy (nebo černá)
- jogurt bílý 100 gramů
- máslo pomazánkové 100 gramů
- česnek 1 stroužek
- cibulka jarní 2 kusy
- olej olivový 1 lžička
- ředkvičky 2 kusy
- řeřicha 1 hrst (klíčky)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Ředkve omyjte a oloupejte. Nastrouhejte je nahrubo a nechte asi 1 hodinu v cedníku nebo na sítu okapat.
2. Smíchejte je s bílým jogurtem a pomazánkovým máslem a přidejte prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte.
3. Jarní cibulky pokrájejte na kolečka a zlehka je vmíchejte do pomazánky. Dochuťte solí a bílým pepřem a zakápněte trochou olivového oleje.
4. Podávejte s čerstvým chlebem, dozdobené ředkvičkou, cibulkou a klíčky řeřichy.
Poznámka k receptu
Můžete použít i černou ředkev.
Načítám komentáře...