POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů (loupaná)
- bobkový list 1 list
- koření ghí 3 lžíce
- cibule (1-2 kusy)
- koriandr 1/2 lžičky
- kmín římský 1/2 lžičky
- mrkev 2 kusy (velká)
- sůl
- umeocet
- řeřicha (klíčky na ozdobu)
Postup přípravy
1. Čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou, vložte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut, dokud čočka nebude měkká a voda se nevsákne.
2. Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte zesklovatět na ghí se špetkou soli. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě 2–3 minuty restujte. Je-li směs na pánvi příliš suchá, můžete podlít lžící vody.
3. Čočku s mrkví rozmixujte dohladka, dochuťte umeoctem a nechte vychladnout. Servírujte s žitným kváskovým chlebem a posypané řeřichou.
Načítám komentáře...