POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou, vložte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut, dokud čočka nebude měkká a voda se nevsákne.

2. Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte zesklovatět na ghí se špetkou soli. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě 2–3 minuty restujte. Je-li směs na pánvi příliš suchá, můžete podlít lžící vody.

3. Čočku s mrkví rozmixujte dohladka, dochuťte umeoctem a nechte vychladnout. Servírujte s žitným kváskovým chlebem a posypané řeřichou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...