Pomazánka z kysaného zelí
Seznam surovin
- zelí kysané 1 balení (červené)
- křen 1 (špalíček čerstvého)
- majonéza 6 lžic
- petržel kadeřavá/kudrnka (nebo pažitka, na posypání)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
1. Zelí slijte, vyždímejte a pokrájejte na menší kousky. Bude-li se vám zdát příliš kyselé, properte ho ve studené vodě.
2. Pokrájené zelí vložte do misky, přimíchejte k němu jemně nastrouhaný křen, opepřete, přidejte majonézu a vše společně promíchejte. Podle chuti dosolte.
3. Pomazánku podávejte s pečivem nebo namazanou na chlebu, hojně posypanou nasekanou zelenou petrželkou (nebo pažitkou).
Poznámka k receptu
Do pomazánky využijete jak červené, tak bílé zelí. Stejně výtečnou obměnu získáte, když vyměníte křen za česnek. Pokud je na vás kysané zelí příliš chuťově výrazné, můžete použít jemnější sterilované zelí (to však prošlo tepelným zpracováním a neobsahuje tolik zdraví prospěšných látek, jako je tomu u kysaného zelí).
Načítám komentáře...