Pomazánka z kysaného zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí slijte, vyždímejte a pokrájejte na menší kousky. Bude-li se vám zdát příliš kyselé, properte ho ve studené vodě.

2. Pokrájené zelí vložte do misky, přimíchejte k němu jemně nastrouhaný křen, opepřete, přidejte majonézu a vše společně promíchejte. Podle chuti dosolte.

3. Pomazánku podávejte s pečivem nebo namazanou na chlebu, hojně posypanou nasekanou zelenou petrželkou (nebo pažitkou).

Poznámka k receptu

Do pomazánky využijete jak červené, tak bílé zelí. Stejně výtečnou obměnu získáte, když vyměníte křen za česnek. Pokud je na vás kysané zelí příliš chuťově výrazné, můžete použít jemnější sterilované zelí (to však prošlo tepelným zpracováním a neobsahuje tolik zdraví prospěšných látek, jako je tomu u kysaného zelí).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...