Pomazánka z uzenáče
Seznam surovin
- uzená ryba 1 kus (makrela, nebo konzerva uzených šprotů)
- sýr tavený 150 gramů (nebo lučina)
- máslo 1 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- vejce 2 kusy
- cibule 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rybu zbavte kůže, vykostěte, dejte do misky, zalijte citronovou šťávou a rozmělněte vidličkou.
V jiné misce utřete změklé máslo s taveným sýrem nebo lučinou, vmíchejte jemně nastrouhaná vejce, rozmělněnou rybu, jemně nasekanou cibuli a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Natřete na celozrnné pečivo nebo tmavý chléb. Ozdobit můžete kouskem pórku, zelenými natěmi, citronem.
Načítám komentáře...