Pomazánka z uzené makrely
Seznam surovin
- makrela 4 plátky (uzené)
- sýr Ricotta 100 gramů
- křen 1 lžíce (smetanový)
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- chléb (kváskový, k podávání)
- cibulka jarní (k podávání)
Postup přípravy
1. Rybu zbavte kůže a odstraňte páteř.
2. Všechny suroviny vložte do mixéru a zpracujte na hladkou pomazánku. Umíchat ji můžete i ručně. Rybí maso pokrájejte na kousky a s ostatními surovinami důkladně prošlehejte.
3. Dochuťte solí a opepřete. Podávejte s chlebem a na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Poznámka k receptu
- Uzenou makrelu koupíte i vcelku. Pokud se rozhodnete pro filety, ušetříte práci a čas, naložené v oleji je můžete skladovat ve spíži.
- Smetanový křen najdete v obchodě u hořčic a kečupů. Můžete samožrejmě použít i čerstvý, přidávejte ho však raději postupně, aby jeho štiplavá chuť nepřehlušila chuť ryby.
Načítám komentáře...