POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY I
Seznam surovin
- makrela 400 gramů (uzená)
- tvaroh 250 gramů
- mrkev 1 kus
- cibule červená 1 kus (menší)
- pažitka 3 lžíce
- šťáva citronová (podle chuti)
- sůl
- pepř
- chléb (k podávání)
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte nahrubo, pažitku nasekejte. Připravené suroviny promíchejte s tvarohem. Rybu zbavte kůže a kostí, nasekejte nadrobno a vmíchejte do pomazánky. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou. Pomazánku uložte do lednice a nechte vychladit, aby se chutě prolnuly. Krajíce chleba opečte na ohni a podávejte.
Poznámka k receptu
Výrazná pomazánka z uzené ryby je jako stvořená ke chlebu opečenému na ohni. Udělejte ji pro ty, kdo si nepotrpí na buřty, nebo pokud plánujete pobyt u táboráku protáhnout. Později večer přijde vhod.
Načítám komentáře...