Posilující bylinkové máslo
Seznam surovin
- máslo 250 gramů
- mateřídouška 4 lžíce (sekaná)
- pažitka 2 lžíce (sekaná)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (sekaná)
- česnek 4 stroužky (podle velikosti )
- cibule šalotka 1 kus ( malá )
- šťáva limetková (pár kapek)
- sůl hrubá
- pepř
Postup přípravy
Máslo necháme změknout, zamícháme do něj sekané byliny, rozetřený česnek a na drobno nakrájenou šalotku. Pomalu přidáváme citronovou šťávu, aby se máslo nesrazilo, jemně opepříme.
Úplně nakonec přidáme hrubou sůl a zamícháme už jen velmi málo. Z másla uděláme váleček a dáme ztuhnout do lednice.
Podáváme k masům grilovaným na ohni nebo na pánvičce, můžeme mazat na chleba.
Poznámka k receptu
Pro sytější barvu a intenzivnější chuť můžeme na závěr přidat ještě pár kapek sojové omáčky.
Načítám komentáře...