Pstruh Paté
Seznam surovin
- pstruh 1 kus (malý)
- vývar zeleninový 2 šálky
- cibule bílá 1 kus
- petržel hladkolistá 1 snítka
- muškátový oříšek (mletý, nebo strouhaný)
- ořechy vlašské 10 kusů (jader)
- vejce 1 kus
- máslo 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěného pstruha povaříme asi 20 minut v zeleninovém vývaru, pak oddělíme hlavu a pečlivě obereme od kostí.
Čisté maso vložíme do mixéru. Ke směsi pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, máslo, muškátový oříšek, vlašské ořechy, sůl a pepř. Vše pečlivě rozmixujeme.
Připravenou paštiku pak dáme do misky a necháme v lednici odpočinout několik hodin. Podávejte s rukolou a toasty opečeného chleba.
Načítám komentáře...