Rybí pomazánka
Seznam surovin
- sardinka 1 konzerva (v oleji)
- máslo pomazánkové 100 gramů
- cibule červená 1/2 kusu
- vejce 1 kus (vařené)
- hořčice ostrá 1 lžička
- šťáva citronová 1 lžička
- sůl
- sýr tvarohový 100 gramů (Cottage 2% tuku)
Postup přípravy
Sardinky rozmačkáme vidličkou v misce i s olejem. Promícháme je s hořčicí, nastrouhaným vejcem a pomazánkovým máslem.
Do směsi vmícháme cottage, co nejjemněji nakrájenou cibuli, osolíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Pomazánku mažeme na křupavý chléb a můžeme doplnit kroužky cibule nebo plátkem citronu a nasekanou pažitkou.
Poznámka k receptu
Stejným způsobem připravíte rybí pomazánku i z uzené makrely. Jen k masu přidejte trochu olivového oleje.
Načítám komentáře...