Sendviče s pomazánkou
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, Žervé, či měkký tvaroh)
- chlebové placky 8 plátků (sendvičové)
- okurka salátová 1 kus
- máslo 100 gramů
- řeřicha 1 kus (vanička)
- sůl
Postup přípravy
1. Vejce vložte do studené vody a od doby, kdy přijdou k varu, je pomalu vařte asi 8 minut, podle velikosti. Přelijte je studenou vodou, po vychladnutí oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
2. Sýr dejte do misky, osolte ho a lehce promíchejte s nastrouhanými vejci.
3. Chleby překrojte na poloviny, odkrojte z nich kůrku a namažte je pomazánkou. Povrch poloviny chlebů pokryjte kolečky okurky a přiklopte zbylými chleby.
4. Delší strany toastů potřete máslem a pak je obtiskněte v nasekané řeřiše.
Poznámka k receptu
Podávejte se salátem z rajčat a bílé cibule se zálivkou z citronové šťávy, olivového oleje a špetky soli.
Načítám komentáře...