Škvarková pomazánka
Seznam surovin
- škvarky 250 gramů (pomleté)
- hořčice kremžská
- hořčice plnotučná
- cibule červená 1 kus (najemno nakrájená)
- cibulka jarní (jen bílá část)
- sůl
- pepř
- okurky sterilované 1 kus (velká pokrájená)
- okurky sterilované (k podávání)
- chléb 4 plátky (k podávání)
- bylinky (na ozdobení např. libeček)
Postup přípravy
1. Škvarky smíchejte s hořčicí (plnotučnou, kremžskou nebo s jejich směsí).
2. Vmíchejte najemno pokrájenou cibuli (trochu si nechte na ozdobení) a okurku. Dochuťte solí a pepřem a směs mažte na chleba. Krajíce podávejte posypané pokrájenou jarní cibulkou, máte-li, také bylinkami a třeba i s nakládanými okurkami.
Poznámka k receptu
Voňavá, sytá a tak typická. Škvarkům se v ní dostává zasloužené pozornosti!
Načítám komentáře...