Škvarková pomazánka I
Seznam surovin
- škvarky 300 gramů
- semínka fenyklová 3 lžičky
- paprika sladká 2 lžičky
- sůl hrubá
Postup přípravy
Škvarky umelte v mlýnku na maso. Fenyklová semínka podrťte v hmoždíři s trochou hrubozrnné soli, přidejte mletou sladkou papriku a vmíchejte do pomletých škvarků. Pomazánku důkladně promíchejte a případně dolaďte chuť přidáním další špetky koření.
Největší umění je trefit správnou míru. Pomazánka nejlépe chutná tak druhý třetí den, když se rozleží. V lednici v uzavřené nádobě pak vydrží minimálně týden. Podávejte ji s dobrým chlebem, pokrájenou cibulí a půllitrem piva.
Poznámka k receptu
Fenykl v kombinaci s paprikou skvěle doladí chuť tučného vepřového. Přidávejte ho ale opatrně, stačí, když se jím pomazánka jen ovoní. I tak vznikne zajímavý chuťový akcent.
Načítám komentáře...