Špenátová pomazánka
Seznam surovin
- špenát 200 gramů (čerstvé mladé listy )
- sýr tavený 100 gramů (smetanový)
- sýr krémový 200 gramů (Lučina, či Žervé)
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř černý (čerstvě drcený )
- vejce 1 kus (vařené natvrdo, na ozdobu)
- šunka (nebo uzený losos, na ozdobu)
Postup přípravy
Čerstvé lístky špenátu dobře vyperte, dejte do hlubší mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 2 minuty stát.
Vodu slijte, špenát nechte dobře okapat na cedníku (nebo přebytečnou vodu vymačkejte) a nasekejte nadrobno. Tavený sýr utřete s lučinou a prolisovaným česnekem, vmíchejte špenát, podle chuti osolte a
opepřete.
Natírejte na plátky pečiva a ozdobte na nudličky nakrájenou šunkou, uzeným lososem nebo nasekanými vejci.
Načítám komentáře...