Středomořská pomazánka
Seznam surovin
- paprika červená 1 kus
- sýr měkký 80 gramů (Feta)
- margarín 100 gramů (např. Flora s máslem)
- cibule červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 lžíce
- kapary 4 kusy
- olivy černé 1 lžíce
- pískavice 1 špetka (tzv. řecké seno)
Postup přípravy
Do předehřáté trouby (cca 180 °C) vložíme omytou celou papriku. Tu necháme péct do změknutí. Po vyndání z trouby ji hned vložíme do mikrotenového sáčku, kde ji necháme cca 5 minut zapařit, aby se dobře vyloupla ze slupky.
Mezitím si nadrobno nasekáme olivy, kapary, červenou cibuli, česnek a petrželku a vše vložíme do mísy. Přidáme Flora s máslem spolu s nastrouhaným sýrem feta.
Papriku vyndáme ze sáčku, oddělíme stopku s jádřincem a zbavíme ji slupky. Hladkou dužinu bez jadérek rozkrájíme téměř na kaši a vložíme spolu s ostatními ingrediencemi do mísy, kde vše dobře zamícháme.
Dochutíme špetkou řeckého sena a podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.
Načítám komentáře...