Tvarohová pomazánka
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů (nebo žervé, brynza, lučina...)
- olej slunečnicový 3 lžíce
- jogurt 150 gramů (nebo biokys)
- sůl
Postup přípravy
Základní tvarohová pomazánka:
Tvaroh rozšlehejte s ostatními přísadami dohladka. Pozor, pomazánka nesmí být příliš tekutá, abyste ji mohli dobře mazat na chléb. Pomazánku raději nejprve umíchejte hustší a pak upravte hustotu přidáním dalšího jogurtu nebo mléka.
K celému množství základní pomazánky z tvarohu můžete přidat další přísady:
S křenem - vmíchejte dvě lžičky Krenexu nebo strouhaného křenu a dochuťte solí.
S ořechy - vmíchejte 50 g mletých vlašských ořechů, můžete přidat i česnek. Dochuťte solí. Namísto ořechů můžete dát i mletá loupaná slunečnicová či dýňová semena nebo jejich směs.
S česnekem - vmíchejte 3 stroužky prolisovaného česneku a dochuťte solí. Můžete ještě přidat 100 g strouhaného sýra Eidam.
Bylinková s ementálem - vmíchejte 3 lžíce nasekaných bylinek (petržel, kerblík, celer, meduňka, kopr, bazalka; vše nejlépe čerstvé) a 50 g strouhaného ementálu. Dochuťte solí.
Se syrovou zeleninou - 100 g jemně nastrouhané mrkve (použít můžete ale i syrovou řepu, kedlubnu, ředkev) vmíchejte do tvarohu. Dochuťte cibulí nebo křenem, citrónovou šťávou a solí. Zakápněte
olivovým olejem.
S rajčaty - přidejte pět rajčat, z kterých jste odstranili řídkou šťávu a pak je pomleli. Doplňte jednou lžící sekané petrželové a celerové natě. Dochuťte solí.
Načítám komentáře...