Tvarohová pomazánka s ředkvičkami
Seznam surovin
- ředkvičky 2 svazky
- řeřicha 2 hrsti
- pepř zelený 1 lžíce (nakládaný)
- tvaroh měkký 50 gramů (nebo Cottage či Lučina)
- jogurt 4 lžíce (smetanový)
- pečivo (třeba bezlepkové)
- sůl
- řeřicha (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Ředkvičky omyjte, osušte, odstraňte z nich listy, 3 ředkvičky odložte stranou a ostatní bulvy nakrájejte na tenká kolečka nebo půlkolečka (můžete je i nastrouhat na hrubém struhadle, pak je ale nechte asi 15 minut stát v cedníku, aby se z nich vyloučila voda). Lístky řeřichy opláchněte a nechte na cedníku okapat. Nakládaný pepř nahrubo nasekejte.
2. Tvaroh vložte do misky, osolte ho, přidejte zelený pepř, jogurt a větší část nakrájených ředkviček a všechno dobře promíchejte.
3. Pečivo namažte silnější vrstvou pomazánky a povrch ozdobte nakrájenými zbylými ředkvičkami a lístečky řeřichy.
Poznámka k receptu
Do pomazánky můžete přidat třeba i nastrouhaná vajíčka uvařená natvrdo (bude vydatnější) nebo sýr s modrou plísní. Pomazánka je určena k rychlé spotřebě. V lednici vám sice vydrží do druhého dne, ale z ředkviček se za tu dobu vyloučí voda, čímž pomazánka zřídne.
Načítám komentáře...