Vajíčková pomazánka
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- sýr krémový 200 gramů (Žervé)
- majonéza 3 lžíce
- hořčice plnotučná 2 lžičky
- okurky sterilované 3 kusy (kyselá)
- cibule červená 1 kus (menší)
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy
1. Pokud už nemáte vejce vařená, tak je vařte 8 minut. Rychle zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
2. Vejce podélně rozřízněte, žloutky dejte do misky, bílky nakrájejte nadrobno spolu s okurkami a cibulí. Žloutky utřete se solí, hořčicí, majonézou a žervé. Přidejte okurky, cibulku a bílky, vše promíchejte, ochuťte čerstvě umletým pepřem a nadrobno posekanou pažitkou.
Poznámka k receptu
Po skončení koledy snad neexistuje domácnost, kde by se k večeři nepodávala vajíčková pomazánka. Je to ten nejlepší a nejsnazší způsob, jak zpracovat natvrdo vařená vejce.
Načítám komentáře...