VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce uvařte natvrdo – dejte je do vroucí osolené vody a vařte 10 minut, pak je okamžitě zchlaďte studenou vodou, aby se zastavil zbytkový var. Oloupejte je, rozpulte, vyjměte žloutky a rozdrobte je do mísy. Bílky i řapíkatý celer nasekejte nadrobno, přidejte je ke žloutkům a vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nám stačila od každé lžíce, pokud ale máte rádi pomazánku řidší, klidně přidejte. Osolte, opepřete a dolaďte pár kapkami citronové šťávy. Nakonec vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku, řeřichu a podávejte s dobrým pečivem.

Poznámka k receptu

Tradiční otázku, co si počít s vykoledovanými vejci, řeší obvykle pomazánka. Zkuste ji letos trochu obměnit a přidejte čerstvé bylinky pro svěží chuť a řapíkatý celer, který jí dodá křupavou strukturu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...