VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA II
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- majonéza 1 lžíce
- smetana zakysaná 1 lžíce
- celer řapíkatý 1 snítka
- pažitka 1/2 svazku (čerstvá)
- řeřicha 1/2 svazku (řeřicha)
- šťáva citronová (na dochucení)
- sůl
- pepř
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo – dejte je do vroucí osolené vody a vařte 10 minut, pak je okamžitě zchlaďte studenou vodou, aby se zastavil zbytkový var. Oloupejte je, rozpulte, vyjměte žloutky a rozdrobte je do mísy. Bílky i řapíkatý celer nasekejte nadrobno, přidejte je ke žloutkům a vmíchejte majonézu a zakysanou smetanu. Nám stačila od každé lžíce, pokud ale máte rádi pomazánku řidší, klidně přidejte. Osolte, opepřete a dolaďte pár kapkami citronové šťávy. Nakonec vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku, řeřichu a podávejte s dobrým pečivem.
Poznámka k receptu
Tradiční otázku, co si počít s vykoledovanými vejci, řeší obvykle pomazánka. Zkuste ji letos trochu obměnit a přidejte čerstvé bylinky pro svěží chuť a řapíkatý celer, který jí dodá křupavou strukturu.
Načítám komentáře...