Pomeranče plněné pomerančovou pěnou
Seznam surovin
- pomeranče 3 kusy (větší )
- džus pomerančový 160 mililitrů
- cukr krupice 100 gramů
- žloutek 6 kusů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- želatina 10 gramů
Postup přípravy
Pomeranče rozkrojíme na půlky, vydlabeme, odstraníme zrníčka a zbylou dužinu nakrájíme na menší kousky.
Pomerančový džus a cukr přivedeme do varu, přidáme rozmíchané žloutky, krátce provaříme a přelijeme přes sítko do misky. Přidáme nabobtnalou a rozpuštěnou želatinu a necháme vychladit.
Pak přidáme nakrájené pomeranče a našlehanou šlehačku, krémem pak plníme vydlabané pomeranče. Podáváme vychlazené.
Načítám komentáře...