PRAŽENÉ MANDLE VE SKLENICI
Seznam surovin
- cukr krupice 125 gramů
- skořice 1 lžička
- mandle 200 gramů
Postup přípravy
1. V misce smíchejte část cukru se skořicí a pusťte se do vrstvení: do sklenice dejte nejprve čistý cukr, pak skořicovou vrstvu a nakonec mandle.
2. Nezapomeňte darovat i návod na přípravu: Do rendlíku vlijte 100 ml vody a přisypte obsah sklenice. Přiveďte k varu a na středním ohni vařte, dokud se voda zcela nevyvaří a mandle nepotáhnou vrstvičkou skořicového cukru. Pak je vysypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout.
Poznámka k receptu
Bleskový dárek, který zvládnete připravit i na poslední chvíli, stačí ho totiž hezky navrstvit. A nejlepší je, že udělá radost dvakrát – nejdřív při rozbalení a pak při jídle. Tyhle mandle jsou totiž extra třída.
Sklenice o objemu 80 ml
Načítám komentáře...