Předkrm z lilku s konopím
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- zelí červené 175 kusů (z hlávky)
- ořechy kešu 100 gramů
- semínka 100 gramů (konopná, loupaná)
- hřebíček 4 kusy (celý )
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- tymián 1 svazek
- skořice 1 špetka (mletá)
Postup přípravy
Lilek rozkrojíme podélně napůl a vydlabeme vnitřek. Zelí jemně nasekáme a oříšky rozemeleme.
K zelí přimícháme nasekaný tymián, oříšky, konopná semínka, skořici, šťávu vymačkanou z citronu a podrcené hřebíčky a směsí naplníme vydlabané půlky lilku.
Naplněné půlky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut.
Načítám komentáře...