Raita s křupavými závitky
Seznam surovin
- jogurt bílý 250 gramů
- okurka salátová 1 kus (menší)
- rajčata 1 kus
- paprika 1/2 kusu
- kopr 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- pepř černý 1/2 lžičky (čerstvě drcený, pro děti vynecháme)
- kmín římský 1/2 lžíce (mletý)
- paprika sladká (mletá)
Na rolky:
- rýžový papír 12 plátků
- celer řapíkatý 150 gramů
- mrkev karotka 2 kusy
- vejce 2 kusy
- pórek 1 kus
- cibule 1 kus
- olej 3 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžíce (nakrájená)
- česnek 2 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus (malá, pro děti vynecháme)
- sůl
- bílek 1 kus (na potření)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Okurku, rajče a papriku omyjeme, papriku zbavíme semínek a vše nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do mísy, přidáme jogurt a koření, podle chuti osolíme a promícháme. Na závěr přimícháme kopr a raitu necháme stát.
Celer, karotky a cibuli oloupeme, porek očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu pak krátce orestujeme v pánvi na oleji, osolíme, přidáme jemně nakrájený česnek a chilli papričku a krátce společně podusíme. Pak přimícháme vejce a když se začnou srážet, směs odstavíme z ohně, podle potřeby dochutíme solí a přesypeme ji do misky.
Plátky těsta nebo rýžového papíru potřeme na okrajích rozšlehaným bílkem, do dolní třetiny každého plátku dáme vrchovatou lžíci náplně a vytvarujeme ji do malého válečku. Přehneme přes ní nejprve boční okraje plátku, pak spodní okraj a plátek i s náplní opatrně od spodního okraje směrem k hornímu stočíme do rolky.
Takto připravené rolky usmažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, ihned je asi na 2 vteřiny
ponoříme do vroucí osolené vody, necháme odkapat a podáváme je s připravenou raitou.
Načítám komentáře...