Raita s křupavými závitky

Seznam surovin

Na rolky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Okurku, rajče a papriku omyjeme, papriku zbavíme semínek a vše nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do mísy, přidáme jogurt a koření, podle chuti osolíme a promícháme. Na závěr přimícháme kopr a raitu necháme stát.

Celer, karotky a cibuli oloupeme, porek očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu pak krátce orestujeme v pánvi na oleji, osolíme, přidáme jemně nakrájený česnek a chilli papričku a krátce společně podusíme. Pak přimícháme vejce a když se začnou srážet, směs odstavíme z ohně, podle potřeby dochutíme solí a přesypeme ji do misky.

Plátky těsta nebo rýžového papíru potřeme na okrajích rozšlehaným bílkem, do dolní třetiny každého plátku dáme vrchovatou lžíci náplně a vytvarujeme ji do malého válečku. Přehneme přes ní nejprve boční okraje plátku, pak spodní okraj a plátek i s náplní opatrně od spodního okraje směrem k hornímu stočíme do rolky.

Takto připravené rolky usmažíme dozlatova v dostatečném množství oleje, ihned je asi na 2 vteřiny
ponoříme do vroucí osolené vody, necháme odkapat a podáváme je s připravenou raitou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...