Řepný tatarák
Seznam surovin
- řepa červená 3 kusy (malé)
- kapary 2 lžíce (nasekané)
- křen 1 lžíce (smetanový)
- smetana zakysaná 2 lžíce (2-4 lžíce)
- kopr 1 hrst
- máta 1 hrst
- sůl
- pepř
- šťáva citronová
Postup přípravy
Tři malé řepy nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte se 2 lžícemi nasekaných kaparů, 1 lžičkou smetanového křenu a 2–4 lžícemi zakysané smetany. Vmíchejte nasekané bylinky – ideální je 1 hrst kopru a 1 hrst máty. Dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Základem je dokonale dochucený salát z jednoho druhu zeleniny. Tyhle tataráky obstojí jako předkrm, osvěží jako drobná chuťovka a zahrají si i jako sytá příloha. Pohrajte si s bylinkami, dochucovadly, sýry a ořechy.
Načítám komentáře...