Rumové bagetky
Postup přípravy
1. Hrušky zbavte slupky, vykrojte z nich jádřince a dužinu pokrájejte na silnější plátky. Naložte je na 2 hodiny do rumu a nechte v něm řádně nasáknout.
2. Rozmíchejte 2 lžíce másla s nadrcenou chilli papričkou a nechte alespoň 10 minut odstát.
3. Troubu předehřejte na 180 °C. Bagetky rozkrojte a pomažte na povrchu zlehka máslem. Vložte do trouby asi na 5 minut.
4. V grilovací pánvi na másle (můžete použít i klasickou, popřípadě domácí gril) hrušky z každé strany přibližně 3 minuty opékejte.
5. Bagetky potřete chilli máslem a položte na ně plátky hrušek. Na závěr pokrm dozdobte čerstvou řeřichou.
Poznámka k receptu
Místo hrušek můžete použít jablka.
Načítám komentáře...