Šátečky s cibulovou marmeládou
Seznam surovin
- tvarohové těsto
- sýr 120 gramů (s dvojí plísní, např. Vltavín)
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- mléko 1 lžíce (na potření)
Na cibulovou marmeládu:
- cibule červená 300 gramů (oloupaná)
- víno červené 2 decilitry
- cukr 50 gramů
- med 2 lžíce
- pepř 1 lžička (čerstvě drcený)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme marmeládu. Do kastrůlku nasypeme cukr a když se začne tavit, vmícháme cibuli nakrájenou na jemné nudličky. Jakmile pustí štávu a cukr se rozpustí, přilijeme víno, přidáme pepř a med a zvolna za občasného míchání dusíme doměkka.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1,5 mm a nakrájíme na čtverce o velikosti 10 x 10 cm. Do středu každého položíme kousek sýru, potřeme ho marmeládou a rohy těsta potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem. Přehneme je do středu přes náplň, lehce stlačíme a zakryjeme ozdobně vykrojeným kouskem zbylého těsta.
Šátečky přeložíme na plech s papírem na pečení, potřeme zbylým vejcem a pečeme dozlatova při 180 °C asi 12 – 15 minut.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...