Sendvič s kuřecím masem a vejci
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- koření provensálské 1 lžička
- olej 1 lžíce
- chléb toastový 8 plátků
- salát hlávkový 16 listů
- rajčata 2 kusy
- slanina 4 plátky (vařené natvrdo)
- vejce 2 kusy
- tatarská omáčka 4 lžíce
- sůl
- pepř černý (drcený)
Postup přípravy
Kuřecí řízky omyjte, osušte a lehce naklepejte. Osolte je, opepřete a posypte provensálským kořením.
Z alobalu odstříhněte plát, potřete ho olejem, naskládejte na něj plátky masa a uzavřete ze všech stran. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a maso upečte doměkka (asi 45 minut). Hlávkový salát omyjte a osušte. Rajčata a vejce nakrájejte na kolečka. Slaninu pokrájejte na plátky a nechte v kastrůlku krátce vyškvařit. Plátky toastového chleba nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Čtyři plátky poklaďte salátem, rajčaty, na plátky nakrájeným upečeným kuřecím masem, plátky opečené slaniny, kolečky vajec a nakonec dejte navrch po lžíci tatarské omáčky.
Každý toast přiklopte plátkem chleba a podávejte teplé.
Poznámka k receptu
Do toastu můžete přisypat čerstvé nasekané bylinky.
Načítám komentáře...