Sendviče s rostbífem
Seznam surovin
- knedlík houskový 1/2 kusu (hotový, 1/2 šišky)
- rostbíf 200 gramů (tenké plátky)
- rajčata 2 kusy
- okurka salátová 1/2 kusu
- majonéza 4 lžíce (ochucená trochou dijonské hořčice)
- salát zelený (několik listů, např. frisée, rukola apod.)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na opečení)
Postup přípravy
Knedlík nakrájíme podélně na sudý počet plátků a opečeme je z obou stran na teflonové pánvi s troškou oleje (neměly by být moc mastné).
Polovinu opečených plátků potřeme z jedné strany majonézou, obložíme je plátky okurky a rajčat, přidáme listy salátu a zeleninu osolíme a opepříme.
Přidáme tenké plátky rostbífu a vše přiklopíme zbylými opečenými plátky knedlíku. Podáváme ihned.
Poznámka k receptu
Rostbíf můžete nahradit i jiným druhem pečeného masa nebo plátky šunky, případně do sendvičů přidat ještě plátek slaniny či sýru.
Máte-li opravdu velký hlad, rozkrojte celou knedlíkovou šišku podélně na dvě půlky, opečte je ze všech stran na másle, obložte zeleninou, plátky uzeniny a sýrem (nebo čímkoli, co máte rádi nebo najdete v chladničce) a můžete si pochutnávat na obložené „knedlíkobagetě“.
Odkrojené zbytky houskového knedlíku můžete skvěle a chutně využít. Nakrájejte je na kostičky, orestujte na másle dozlatova a použijte místo opečených houskových kostiček do polévky. Stejným způsobem lze využít i zbylé tvarohové nebo bramborové knedlíky.
Načítám komentáře...