Sladká vejce
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekaných)
- kakao 2 lžíce
- Hera 150 gramů (změklá)
- cukr moučkový 100 gramů
- likér 50 mililitrů (vaječný)
- rozinky 100 gramů (nadrobno nasekaných)
- meruňky 500 gramů (kompotovaný půlky)
- máslo 1 lžíce
- čokoláda bílá (dle potřeby)
Postup přípravy
1. 6 vajec ušlehejte se 150 g cukru krupice do hladké pěny. Opatrně vmíchejte 180 g hladké mouky, hrst nasekaných vlašských ořechů a 2 lžíce kakaa. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 15 minut. Hotový korpus poprašte trochou mouky, překlopte na druhý pečicí papír a nechte vychladnout. 150 g změklé hery (nebo másla) smíchejte se 100 g cukru moučky a 50 ml vaječného likéru a vyšlehejte dohladka. Přidejte nadrobno pokrájených 100 g rozinek. Z korpusu sundejte papír, na kterém se pekl, a povrch potřete krémem. Stočte plát do oválné rolády a dejte do lednice zatuhnout. Asi 500 g půlek kompotovaných meruněk slijte a nechte okapat. Roládu pokrájejte na kolečka. V kastrůlku rozehřejte 1 lžíci másla a postupně přidávejte bílou čokoládu. Každé kolečko rolády polijte bílou čokoládou a ozdobte půlkou meruňky.
Načítám komentáře...