Šneci z listového těsta se zelím a slaninou
Seznam surovin
- listové těsto 600 gramů
- zelí kysané 500 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- cibule 1 kus
- máslo 1 lžíce
- kmín 1/2 lžičky
- vejce (na potření)
- mouka pšeničná hladká (na podsypání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm slaninu, přidejte cibuli a krátce ji opečte. Zelí sceďte, a pokud je třeba, pokrájejte. Přidejte je do hrnce, přisypte kmín, osolte, opepřete a zalijte trochou vody. Nechte chvilku podusit, stačí pár minut, zelí nemusí úplně změknout, bude se ještě péct. Stáhněte z plotny a nechte zchladnout.
2. Listové těsto rozdělte na 2 díly. Vyválejte je na pomoučněném válu do tenkého obdélníkového plátu. Naneste na něj polovinu zelné směsi a zarolujte. Stejným způsobem připravte i druhou část těsta. Opatrně nakrájejte na kolečka a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Boky šneků potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, dokud nezezlátnou.
Načítám komentáře...