sorbeT Z campari a mučenKy
Seznam surovin
- ovoce 12 kusů (mučenka)
- Campari 60 mililitrů
- cukr krupice
- voda
Postup přípravy
1. Začněte přípravou cukrového rozvaru. 300ml vody svařte s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, odstavte směs z ohně a nechte vychladit. nejprve při pokojové teplotě, pak v lednici. rozvar musí být před dalším použitím co nejstudenější.
2. Z mučenek vydlabejte dužinu a vmíchejte ji do studeného rozvaru. podle chuti přidejte campari, množství záleží na vás. Čím víc campari, tím víc hořkosti i alkoholové chuti.
3. směs vlijte do stroje na přípravu zmrzliny, který umíchá sorbet, nebo nalijte do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. v tomto případě načechrejte sorbet každých 30 minut vidličkou, aby se při tuhnutí narušily krystalky a nevznikl kompaktní ledový blok.
Poznámka k receptu
Pokud chcete sorbet hladký, bez křupavých zrnek, dužinu před použitím propasírujte přes hustší síto. počítejte ale s tím, že budou jisté ztráty. použijte proto o dvě až čtyři mučenky víc.
Načítám komentáře...