Špenátový salát s račími ocásky
Seznam surovin
- špenát 80 gramů (mladý)
- račí ocásky 20 kusů (prodávají se např. naložené v solném nálevu)
- kaki 2 kusy (ovoce zvané také churma)
- limetka 1 kus
Na omáčku:
- cibule šalotka 2 kusy
- čokoláda hořká 50 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- pepř 1 špetka (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Špenát očistíme, propláchneme a necháme odkapat. Omyté kaki nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme drobně nakrájenou čokoládu, promícháme, odstavíme z ohně, opepříme a lehce osolíme.
Do misek střídavě plníme špenátové listy a plátky kaki, přidáme račí ocásky a plátky limetky a na závěr vše přelijeme čokoládovou omáčkou.
Načítám komentáře...