Špíz Caprese
Seznam surovin
- rajčátka cherry 500 gramů (250 žlutých, 250 červených)
- sýr Mozzarella 150 gramů (třešinky)
- bazalka 1 hrst
- ocet Balsamico
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Do mísy dejte 250 g červených a žlutých cherry rajčátek a 150 g mozzarelly (třešinky můžete nakrájet) a nasekanou hrst čerstvé bazalky a zalijte balzamikem bianco. Vše důkladně promíchejte a ještě zakápněte 2 lžícemi olivového oleje. Nechte 2 hodiny odstát v chladničce.
Potom vezměte špejle, rozlámejte je na 10 cm dlouhé kousky a postupně tvořte špízy - rajčátko, mozzarella a zakončete rajčátkem. Zlehka posolte a na servírovacím talíři zakápněte olivovým olejem.
Načítám komentáře...